قوانین و مقررات نصب تلویزیون شهری و تابلو روان
قوانین و مقررات نصب تلویزیون شهری و تابلو روان

قوانین و مقررات نصب تلویزیون شهری و تابلو روان

تلویزیون شهری

تلویزیون شهری به تلویزیون بزرگی که معمولا با هدف تبلیغات محیطی در سطح شهر نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرد، گویند. با توجه به تکنولوژی الکترونیکی جهت تبلیغات شهری در روز یا شب، و یا هر دو، مورد استفاده قرار می گیرد. تلویزیون شهری اگر دارای سیستم نور از پشت باشد، فقط برای تبلیغات شهری در فضای تاریک (شب) مفید خواهد بود و اگر دارای سیستم LED باشد، برای شب و روز مفید است.

در تلویزیون شهری عنصر صدا اهمیت ندارد و پیام در قالب تصویر و گرافیک به مخاطب القا می گردد و با توجه به مخاطبین سواره و پیاده، پیام تبلیغی می بایست در کوتاه ترین زمان ( حداکثر 10 ثانیه ) به مخاطب رسانده شود.

انواع تلویزیون شهری

تلویزیون های خیابانی: تلویزیون هایی که در سطح معابر شهری با استفاده از تصاویر متحرک به تبلیغات می پردازند و معمولا به دلیل استفاده شبانه روزی، از سیستم LED برخوردارند.

تلویزیون پارکی: تلویزیونی که در داخل پارک های شهر با هدف تبلیغات فرهنگی و ارتقا سطح کیفی اوقات فراغت شبانه شهروندان نصب می شود و معمولا در ساعات شبانه مورد استفاده قرار می گیرد. به همین منظور با توجه به هزینه کمتر، در این تلویزیون ها از تکنولوژی سیستم نور از پشت استفاده و چنانچه استفاده روز مد نظر باشد، از سیستم LED استفاده می شود.

دیواره تلویزیونی: یکی از سیستم های نمایش در سطوح بزرگ که به صورت موزاییکی صفحه نمایش بزرگی مونتاژ و طراحی می شود و دستگاه ترکیب کننده ای همه صفحات تلویزیونی کوچک را با هم ترکیب کرده و صفحه بزرگی ایجاد می شود. نمایشگرهای غیرمسطح در میان تکنولوژی های جدید تلویزیون های LED ، نمایشگرهای غیرمسطح با 360 درجه سطح نمایش (فضای بیرونی دایره) دارای شکلی استوانه ای هستند و تصویر را برای نقاط دید از زوایای مختلف فراهم می کنند.

نمایشگرهای اطلاع رسان: نوع دیگر تلویزیون های شهری وجود دارد که با هدف اطلاع رسانی اخبار شهری در فضاهای شهری نصب و مورد بهره برداری قرار می گیرد. این تلویزیون ها دارای ابعاد کوچکتر و معمولا به صورت نوشتاری پیام رسانی می کنند.

تابلو روان فول کالر

مقررات عمومی مربوط به تابلو روان و تلویزیون شهری

  • در ضوابط سازه، پایه و نحوه اتصال

الف) طراحی، محاسبات، اجرا و نظارت بر ایجاد پی، پایه، نحوه اتصال و سازه کلیه تابلو روان و تلویزیون شهری می بایست به امضاء یک مهندس محاسب و یک مهندس معمار دارای مجوز رسیده و دفترچه محاسبات و کلیه نقشه های فنی آن قبل از بهره برداری به مدیریت مرتبط در شهرداری تحویل شود.

ب) محاسبات پی مورد نیاز سازه کلیه تابلوها باید مطابق با مبحث 7 مقررات ملی ساختمان (پی و پی سازی) همراه با بررسی ژئوتکنیکی و شناسایی خاک و همچنین مبحث 9 این مقررات (طرح و اجرای ساختمان های بتن آرمه) انجام گیرد.

ج) نصب هر گونه تبلیغات و به کارگیری کالبدهای تبلیغی بجز فضای تبلیغی مشخص شده بر روی پایه تابلوها ممنوع می باشد.

د) پایه های نگهدارنده تابلوها بایستی داخل زمین کار گذاشته شده و درون شالوده بتنی قرار گیرند.

ه) در بافت ها و فضاهایی از شهر که قسمت اتصال پایه تابلو قابل رویت می باشد یا در فضای سبز قرار گرفته است، روی قسمت اتصال بایستی به نحوی مناسب پوشانده شود تا علاوه بر در نظر گرفتن عدم مزاحمت برای عابرین، موجب جمع شدن آب باران و زشت شدن منظر آن نگردد.

2- در ضوابط نصب تابلوها

الف) اماکن و موارد مجاز نصب تابلو روان و تلویزیون شهری عبارتند از: در معابر شریانی درجه دو، در تقاطع های همسطح، موارد اختصاصی مشخص شده برای هر نوع تابلو.

ب) نصب هر نوع تابلویی که به دلیل مکان قرارگیری، موقعیت، اندازه، شکل یا رنگ موجب مسدود کردن، معیوب کردن، محو و تضعیف کردن، مانع شدن یا مغشوش کردن منظر علائم انتظامی و کنترل ترافیکی، تابلوی راهنمای شهری یا هر علامت یا وسیله دیگری شود که توسط نهادهای دولتی و عمومی نصب شده است و همچنین باعث اغتشاش عبور یا اشتباه در هدایت وسایل نقلیه گردد، ممنوع می باشد.

ج) در نصب تابلوهای تبلیغاتی سطح شهر، تلویزیون های شهری نسبت به دیگر تابلوها دارای اولویت می باشند لذا به سبب جلوگیری از ایجاد عوامل اغتشاش بصری، نصب هر گونه تابلو در مجاورت تابلوهای روان و تلویزیون های شهری ممنوع می باشد.

د) فاصله تابلو نصب شده در معبر شریانی درجه دو از تقاطع غیرهمسطح قبل از رمپ ورودی و بعد از رمپ خروجی باید 200 متر در نظر گرفته شود.

مقررات اختصاصی مربوط به تابلوی روان و تلویزیون شهری

الف) حداقل و حداکثر ارتفاع تلویزیون های شهری از سطح زمین باید 12 و 13 متر باشد. حداقل و حداکثر فاصله سطح زیرین تابلو روان و تلویزیون های شهری تا زمین می بایست 5 و 6 متر باشد.

ب) حداکثر عرض و طول تلویزیون های شهری می بایست 7 و 12 متر باشد.

ج) حداقل و حداکثر مساحت فضای تبلیغ در تلویزیون های شهری باید 24 و 84 مترمربع باشد.

د) حداقل و حداکثر زاویه نصب تلویزیون های شهری نسبت به عمود بر محور، می بایست 5 و 15 درجه باشد.

4.98/5 (256)

لطفا امتیاز دهید

About The Author

Related posts

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *